De Surinaams Hindoestaanse cultuur waarin Soenil Bahadoer opgroeide, gecombineerd met lessen uit de Nederlandse koksschool bleken een goede combinatie. Stapsgewijs kwam hij uiteindelijk in tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam terecht. Bahadoer had als kok in de keuken van Cees Helder de eerste stap gezet voor zijn droom om het hoogst haalbare uit zijn carrière te halen. Na hier twee jaar te hebben gewerkt, komt hij terecht in de keuken van tweesterrenrestaurant Scholteshof bij Roger Souvereyns.

Om dichterbij zijn gezin te zijn, gaat Soenil in 1995 terug naar Nuenen om te werken bij Restaurant De Lindehof. Bij De Lindehof werkt hij bijna tien jaar samen met Frans Knaapen. Tijdens die periode, in 2004 komt een droom uit; Restaurant De Lindehoff met Bahadoer als chef-kok verdient de eerste Michelinster. Nog geen jaar na het verdienen van zijn Michelinster, gaat hij in 2005 zelfstandig verder met Restaurant De Lindehoff. Geïnspireerd door zijn achtergrond zet Bahadoer een eigen stijl neer. Zijn gerechten kennen een Franse basis die wordt gecombineerd met de Surinaams-Hindoestaanse keuken. In 2014 verdient Bahadoer met De Lindehof een tweede Michelinster en daarnaast wordt het restaurant bekroond met zeventien van de twintig mogelijke punten in de gerenommeerde Gault Millau-gids.

Bram Helleman, deze jonge chef heeft vele paden in de horeca bewandeld waaronder 2 sterren restaurant Vermeer. Chef Bram Helleman wil alle zintuigen van de gasten aanspreken met zijn Frans georiënteerde gerechten met accenten uit Aziatische en Noord-Afrikaanse keukens. “Het plaatje moet kloppen, van de eerste aroma’s tot de friandises bij de koffie”. “Eten is een beleving en niet alleen een basisbehoefte”. Er wordt gekookt met verse biologische streekproducten van één van de vaste smaakpartners van Zout En Citroen.

Share This