Ook dit jaar zal het Glazen Restaurant weer in de ‘tijdelijke hoofdstad van Nederland’ neerstrijken. In het Oranjepark in Apeldoorn zullen verschillende sterren-chefs en top-restaurateurs samen met studenten van de middelbare en hoge hotelscholen een week lang elke dag een lunch en diner verzorgen. Culinaire hoogstandjes op een unieke locatie voor het goede doel vanaf zaterdag 16 december tot en met vrijdag 22 december.

Het Glazen Restaurant zal voor het vijfde jaar 100% van alle opbrengsten direct schenken aan 3FM Serious Request. De afgelopen vier edities hebben in totaal meer dan €400.000,- opgebracht. Dit jaar gaat de aandacht naar kinderen in conflictgebieden die gescheiden zijn van hun ouders, broers of zussen. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. Met de opbrengst van 3FM Serious Request sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis.

Terwijl de DJ’s een week niet mogen eten, wordt er om de hoek iedere dag uitgebreid geluncht en gedineerd op topniveau voor hetzelfde goede doel. Een mooie tegenstelling. Dit jaar in Apeldoorn zelfs met een echte pannenkoekenmiddag, speciaal voor de jongste fans. Dagelijks zal er een geweldige 3-gangen lunch en een fantastisch 4-gangen diner voor ca. 275 personen worden bereid. Elke lunch zal er een andere top-chef in de keuken van het Glazen Restaurant in Apeldoorn staan. Voor het diner zijn er lokale top-restaurateurs uitgenodigd. Zo zullen onder top patron Rik Jansma van restaurant Basiliek in Harderwijk en Masterchef winnares en 24Kitchen presentatrice Estee Strooker met haar restaurant ’t Amusement uit Arnhem acte de presence geven. Maar ook lokale helden uit Apeldoorn als Gerwin Sanders van restaurant Twenty 2 zal deelnemen aan dit initiatief.

De keuken van het Glazen Restaurant zal deze editie overgenomen worden door de keukenbrigade van de deelnemende restaurants uit de regio Apeldoorn, aangevuld met diverse sterren en tv-chefs. De studenten van de hotelscholen van Apeldoorn zullen ondersteunend zijn in de keuken, bediening en de ontvangst.

Het Glazen Restaurant wordt voor het vijfde jaar gerealiseerd vanuit de founding partner Mise en Place en Resengo. Dit in nauwe samenwerking met NPO 3FM, en initiatiefnemers Staffable Payroll, HANOS Horeca Groothandel, Neptunes Structures en Saxion University of applied sciences. Traditiegetrouw zullen de DJ’s die het Glazen Huis ingaan, hun laatste avondmaal nuttigen in het Glazen Restaurant.

Naast heel veel lekker eten en drinken zijn er dagelijkse unieke veilingen, muzikale optredens, en speciale gasten. Altijd al aan dezelfde tafel willen zitten met jou idool? Dat kan in het Glazen Restaurant. Hou hierbij de website en de Facebookpagina van het Glazen Restaurant goed in de gaten.

Share This